31 Ağustos 2009 Pazartesi

SHAKTAR OLABİLMEK

Shaktar  olabilmek

 

Çok soğuk ve imkanları kısıtlı bir ülke Ukrayna,Milli ve Kulüp bazındaki takımları ortada.Kağıt üstünde Türk takımlarıyla yan yana  koysan bizimkiler maçı bilmem kaç sıfır kazanır.Bir dönemler Dinamo Kiev vardı.Hani herkesin korktuğu Kiev..İnönü’de tepetaklak edipte yolladığımız Kiev. O Yıl başımızda kötü oynatıyor çok savunma yapıyor denilen ve elimizden çalınan şampiyonlukta hemen gönderilen Mircea Lucescu vardı. Yıllar geçti Ukrayna futbolu karşımıza iyi kötü yeniden çıkmaya başladı. Ama bir takım vardı ki… Bütçe olarak bizimkilerin yanından geçmeyen..Oradan buradan oyuncu getirip Avrupa’ya veren karşısındaki kim olursa olsun Ölümüne oynayan bir  takım. Bana Bir zamanlar ki Beşiktaş’ı hatılatan Lucescunun Shaktar’ı.Çok inanılmaz bir takım. Oynadıkları Futboldan zevk almıyorsun bazen ama kendilerinden kat kat güçlü takımlara karşı ölümüne oynuyorlar. Güçsüz rakiplere de öyle tabi ki her rakibi aynı görüyorlar. Gençlerden kurulu tam bir ordu.

Uefa Kupasını kazanan, Sahada basmadık yer bırakmayan. Süper Kupa’da Barcaleno’ya ne odlunu şaşırtan bir takım. Aslında örnek de alınması gereken bir takım. İlginç transferlerin olduğu günümüzde onlar örnek alınmalı. Maç kaybetmiyorlar mı? Tabi ki Kaybediyorlar ama onların kötü oynayarak savaşmadan yenildikleri maç çok az. Yürekleri de örnek alınmalı Türk Takımlarının 1 oyuncuya verdiği parayla kurdukları defans hattı gibi sağlam oynamalı. Soğuk ülkenin soğuk takımı olmalı.

 

Bu yazıyı yazma sebebim Türkiye’deki takımların ne kadar iyi şartlarda başarısız olduğunu anlatma isteğimdi. Oldu mu? Olmadı mı? Bilmem ama bildiğim bir şey örnek alınması gereken bir takım bizim yarımız kadar güçteler belki her hazırlık ve resmi maçta yeniyoruz gerçi. Ama yürekleri bizim topçularımızdan büyük. Kurumsallaşmak istemeleri Yönetimleri, Vizyonları bizim görüşümüzden büyük öyle kazanıyorlar öyle korkuluyorlar.

 

Önümüzde Manchester maçı var. Türk futbolunun bir özelliği vardır. Çok zor maçlarda İman gücü ile oynayıp İnanılmaz işler yaparlar. Kazanabilecekleri maçları genelde dikkate almazlar. Umarım bizde yukarıda anlattığım özelliklerle donanırız. Yenilsek bile korkulan oluruz. Savaşmadan bırakmayız galibiyeti… Gerekirse Tribündeki taraftarla ölmeli topçu takımı için. Bizim gibi hissetmeli bizim gibi Yüreğini vermeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin