28 Ağustos 2009 Cuma

ON YÜZ BİN MİLYON BALONCUK VE GİDEN EURO'LAR

    Endüstriyel futbol malum para olmadan dönmez bu çark.. Avrupada vergiler acayip fazla, kurallar çok katı,giderler düşük,gelirler yüksek.Reklam,prim,sponsorluk derken süper paralar dönüyor.Nereye gelecek konu diye düşünüyorsunuz..Tabiki ülkemiz futbolunda harcanan paralar ve yöneticilerin sanki gazozlardaki baloncukları saçar gibi dağıttıkları paralar.Son olarak karşımıza Beşiktaşın Tabata transferi gündeme gelen 10,5 milyon € tutarındaki maliyet.10,5 milyon Euro'ya hangi futbolcular alınır derseniz.Dünyaca ünlü bir çok yıldız sayılabilir.Fakat ilginç olan Beşiktaş Başkanının çok yakın arkadaşı ve iş ortağı olan bir başka kulüp başkanına ödediği uçuk bonservisler acaba iş sadece futbol ile alakalı değilmi..yoksa Gaziantepspor başkanı aracılığla oyuncuların değeri arttırılıp görüntü mü yapılıyor? ya da iki başkan transferlerden aldıkları bonservisleri bir birlerine başka bir zamanda iade edipte transferleri beleşe mi yapıyor? Bunun gibi çok sayıda Komplo teorisi üretilebilir.Hangisi doğrudur bilinmez ama giden paralara bakarsak yeni bir kulüp kurulur..
Hatırladığım ilk olay Del Bosque ve Juanfrana ödenen büyük paralar..Klebersonlar,Aİltonlar,Gözü görmeyen GordonlariYoula,Higuain ve daha saymak istemediğim bir çok zararına transfer..Kurumsallaşma kocaman bir ' 0 ' (Sıfır) ama bunları görünce aklıma bir gazoz reklamında oynayan küçük kız çocuğu geldi gazozu içtikten sonra ne diyordu: ' on yüz bin baloncuk yuttum'...bizim yönetimde aynen bu yutulan baloncuklar gibi  'bilmem kaç milyon euro harcadım' diye böbürleniyorlar.
Fakat işin aslı öyle değil rakiplerin yaptıkları transferlerin forma ve ürün satışından o transferin maliyetini çıkarırken bizim hocalar maliyetleri formanın kendisinden düşük olan adamlara bir ton para harcayıp takım kurup başarısız oluyorlar...
Beşiktaş'ımızın değerli büyükleri lütfen doğru bir yapılanma ile Beşiktaşı bu kötü yönetim illetinden kurtarın doğru bir kurumsallaşma yapın kulübün geleceğini yeniden kurtarıp Karakartal'ın kaderini de kara yapmayın..gelin el atın şu işe bu Gaz'la bu camia yürümez bize kurşunsuz değil süper lazım lütfen Bu Beşiktaş hepimizin Bu paralar hepimizin!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin